Yakitori maken op de Spark Grill

KipIk las onlangs dat 80 procent van de grillers gelooft dat op houtskool gegrild voedsel beter smaakt, maar 60 procent bekent alleen al vanwege het gemak gasgrillers te zijn. Nou, ik ben hier om je te vertellen dat het debat over gas. vs. houtskool houdt hier op, met de innovatieve en gebruiksvriendelijke Spark 3-in-1 houtskoolgrill. (Zie hieronder voor details over korting op de grill die exclusief wordt aangeboden aan lezers van deze blog.)

In eerdere blogs heb ik gegrild Lamskebabsgebakken Macaroni met kaasen rookgeroosterde een Berry Crispallemaal met de nadruk op de verbazingwekkende veelzijdigheid en het gemak van de nieuwe Spark 3-in-1 houtskoolgrill. In mijn laatste Spark-gerelateerde blogpost, Gegrilde pizza in minder dan 5 minutenheb ik me gericht op hoe snel je een pizza kunt maken met een knapperige korst dankzij de ongeëvenaarde temperatuur van 900 graden F van Spark Grill.

Deze keer ga ik internationaal met de Spark Grill en maak ik yakitori. Het woord yakitori betekent “gegrilde kip.” Yakitori kan worden gemaakt van elk deel van de kip, van snavel tot staart, of met alternatief vlees. Webster’s Dictionary definieert yakitori als “hapklare gemarineerde stukjes rundvlees, zeevruchten of kip aan spiesjes.”

Het vlees wordt aan een spies gestoken en gekookt boven een hete grill, meestal zonder kruiden of marinade. Het wordt gekruid door het maken van een tarra, een smaakvolle soja- en rijstwijnazijnsaus. De tarra wordt halverwege het kookproces aangebracht en nogmaals om de yakitori af te werken. De herhaalde toepassing van de tarra zorgt voor een gelakte afwerking van het vlees dat zoet, zout en heerlijk is.

Als je mijn eerdere berichten hebt gemist, laat me je dan een overzicht geven van alle coole functies van de Spark Grill.

De vonkengrill

Spark heeft een revolutionaire nieuwe grill gecreëerd die een game-changer is. Het combineert het gemak van de draaiknopontsteking en temperatuurregeling van een gasbarbecue met de smaak van houtskool, zodat u zich meer op het eten kunt concentreren in plaats van op het tijdrovende en rommelige opstartproces.

Spark ontwierp een houtskool “briq” die de grill van brandstof voorziet. De briqs van Spark omvatten de snelle, de alledaagse, de hoge hitte en de lage en langzame briq. Je kiest een briq op basis van de verwachte kookduur en de gewenste temperatuur. De briqs zijn gemaakt met volledig natuurlijke hardhouten houtskool die is vermalen en vervolgens geperst tot briqs die zijn geperforeerd met ventilatieopeningen om een ​​gelijkmatige warmtecirculatie mogelijk te maken. Elk briq-type is gemaakt om een ​​specifieke dichtheidsmassa te zijn om het ongeëvenaarde temperatuurbereik en de controle van Spark te bereiken. Twee warmtesensoren in de grill communiceren met twee elektrisch aangedreven ventilatoren om de briq op te stoken en af ​​te koelen om exacte temperaturen te bereiken en vast te houden. Dankzij dit uiterst goed afgestelde systeem verbrandt een Spark Briq 40 tot 50 procent efficiënter dan traditionele briketten, en is het dezelfde kost per bereiding als houtskool of pellets van hoge kwaliteit. Het is allemaal erg ‘slim’.

Spark Grill Briq

De Spark wordt geleverd met extra brede gietijzeren roosters voor superieure karamelisatie en de grillmarkeringen van Steven prijzen. De Spark is gemaakt om lang mee te gaan met dubbelwandig geëmailleerd porselein en geïsoleerd staal. De Spark heeft zelfs een app waarmee je de grill en je eten kunt volgen via Bluetooth-technologie.

Spark biedt lezers van de barbecuebijbel tot en met 5 juli een exclusieve korting van $ 150 op al hun grillpakketten. Gebruik code BBQ150 op hun site voor de deal.

Yakitori maken

Ik hield het simpel met mijn bereiding van de yakitori en gebruikte kipfilet zonder been, gesneden in stukken van 1 1/2-inch. Ik heb de stukjes kip licht geolied om te voorkomen dat ze aan het grillrooster blijven plakken. Normaal gesproken zou ik de kip kruiden, maar ik wilde het zo traditioneel mogelijk houden en ik wist dat de sojasaus een zoute smaak zou geven.

Yakitori

Om de Spark Grill te ontsteken, plaatste ik een alledaagse briq in de houtskoollade aan de voorkant en draaide vervolgens gewoon aan de knop om de grill te “vonken”. Zo makkelijk en geen rommel en het was binnen 8 minuten op temperatuur. Terwijl de grill opwarmde, maakte ik de tarrasaus. Uitchecken Het recept van Steven Raichlen als je nog nooit yakitori hebt gemaakt. Yakitori is de perfecte fingerfood en is gemakkelijk te bedienen door gasten wanneer ze staan ​​of een drankje vasthouden. Ideaal voor uw volgende achterklepfeest.

Spark Grill Yakitori

De kip kookte ongeveer twee minuten per kant voor de eerste ronde van rijgen met de tarrasaus. Traditioneel wordt yakitori in de tarrasaus gedompeld, maar ik gebruikte een rijgborstel. Ik bedruip de kip nog een laatste keer net voordat ze klaar waren met koken.

Yakitori grillen

Om zeker te zijn en ervoor te zorgen dat de kip volledig gaar was, controleerde ik de temperatuur met een vleesthermometer die direct afleesbaar is. Zodra de thermometer 165 graden aangaf, was de kip klaar.

Door de tarrasaus en de hitte van de gietijzeren grillroosters kreeg de kip een gekarameliseerde buitenkant. Ik garneer de yakitori met gesneden lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes. Om de yakitori te begeleiden en een maaltijd te maken, maakte ik rijst en gegrilde vegetarische kebabs met ui, paprika en champignons. Ik heb zelfs de groenten besprenkeld met de tarrasaus. Tijd om te eten!

Yakitori grillen

De kip was van binnen sappig en mals en kreeg door de tarrasaus een zoute, zoete en rijke umami-smaak. De char op de groenten contrasteerde met de malse kip en maakte de hele maaltijd compleet.

Yakitori is gemakkelijk te bereiden en kan van tevoren worden gedaan. Wanneer je het bereidingsgemak van de yakitori combineert met het gemak van de Spark Grill, maak je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd.

Ben je al overtuigd? Zo niet, dan kom ik terug met toekomstige blogs om het gemak van houtskoolgrillen op de Spark Grill te benadrukken.

Volg Steven op Facebook, Twitter, Redditof Instagram!


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart