De beste en slechtste hotdogs in de supermarkt, gerangschikt door voedingsdeskundigen

Oke dus hotdogs zijn niet ‘s werelds gezondste voedsel, maar geef het toe: als ze niet op het menu stonden bij zomerbarbecues, zou het voelen als het verliezen van een vriend.

Gelukkig, met een groeiend aantal gezondere hotdogs in de schappen van de supermarkt, is het mogelijk geworden om te genieten en toch rustig aan te doen voor je lichaam. Je moet alleen weten waar je op moet letten.

Allereerst: “Vermijd traditionele hotdogs of hotdogs met een honkballabel”, Nicole Aven, vertelde een in New York gevestigde voedingsconsulent aan HuffPost. “Deze zijn meestal het hoogste in natrium en bevatten de meeste additieven en conserveermiddelen.”

Alle bewerkte vleeswaren vormen een gezondheidsrisico ― ze zijn in verband gebracht met bepaalde soorten kanker, zoals colorectale kanker, vanwege de manier waarop ze bewaard zijn gebleven. Maar er zijn een paar soorten vlees die minder risico bieden dan de standaard beef hotdog, zei Avena. Zoek naar een label dat heel rundvlees, kalkoen of kip aangeeft, in tegenstelling tot mechanisch verwerkt en gescheiden vlees.

Een andere belangrijke factor is het natriumgehalte. “Kies hotdogs die minder dan 400 mg (of minder dan 20% van de dagelijkse waarde) natrium per portie bevatten”, zegt Gretchen Zimmermann, senior directeur cardiometabole zorg voor Vida Gezondheid. (De Dieetrichtlijnen voor Amerikanen raden volwassenen aan de natriuminname te beperken tot minder dan 2.300 mg per dag.)

Andere indicaties van een hotdog van hogere kwaliteit zijn als ze niet-uitgehard en nitraat- en nitrietvrij zijn en minimale ingrediënten bevatten. “Over het algemeen zouden niet-uitgeharde hotdogs met kip of kalkoen een betere optie zijn, omdat ze meestal minder verzadigd vet bevatten en minder bewerkt zijn dan rundvlees,” zei Avena.

Maar zelfs als het label ‘niet-uitgehard’, ‘geen nitraten toegevoegd’ of ‘helemaal natuurlijk’ zegt, betekent dit niet dat deze opties noodzakelijkerwijs gezonder zijn. Natuurlijke conserveermiddelen, zoals selderijpoeder en selderijzout, klinken misschien beter, maar er is geen bewijs ze zijn veiliger, dus het is nog steeds het beste om uw inname te minimaliseren.

Hetzelfde geldt voor vegetarische honden: kies honden met minimaal verwerkte ingrediënten, zoals tofu, in plaats van zwaar verwerkt soja-eiwitconcentraat of isolaat.

“Een occasionele verwerkte vegetarische hond is waarschijnlijk niet schadelijk, maar deze soja-ingrediënten zijn niet goed bestudeerd, dus er zijn nog steeds enkele zorgen over hun veiligheid,” gezegd Samantha Cassettyvoedingsdeskundige en co-auteur van “Suikerschok.”

Om u tijd te besparen bij het scannen van voedingsetiketten, zijn hier de gezondste en de minst gezonde hotdogs die in de winkel worden gekocht volgens voedingsdeskundigen.

Biologische Vallei

Een gezonde rundvleesoptie: Organic Valley Uncured 100% Beef Hotdogs

“De hotdogs van Organic Valley bevatten gezonde ingrediënten zoals biologisch grasgevoerd rundvlees, biologische kruiden, knoflook en uienpoeder (hoewel selderijpoeder als conserveermiddel wordt gebruikt)”, zei Zimmermann.

Omdat ze niet-genezen zijn, zijn ze de beste keuze om grote hoeveelheden kankerverwekkende stoffen te vermijden – en vergeleken met traditionele honden bevatten ze minder calorieën, natrium en verzadigd vet.

Applegate Naturals

Een gezonde rundvleesoptie: Applegate Naturals Do Good Dog Uncured Beef Hotdogs

Applegate Naturals Do Good Dogs zijn gemaakt met regeneratief geproduceerd rundvlees dat 100% grasgevoerd is. Ze gebruiken slechts vier eenvoudige ingrediënten: rundvlees, water, zout en kruiden.

“Je bent wat je eet, en een gezonder dieet voor het dier dat je eet, betekent ook een gezonder dieet voor jou,” zei Marissa Meshulameen geregistreerde diëtist gevestigd in New York City.

Ballenpark

Een ongezonde rundvleesoptie om te vermijden: Ball Park Brand Prime Uncured Beef Franks

Ook al staat er op de verpakking “niet-uitgehard”, je hoeft maar één blik te werpen op de voedingsfeiten om te weten dat deze hotdogs niet de beste keuze zijn.

De Dieetrichtlijnen voor Amerikanen raden aan om de calorieën van verzadigd vet te beperken tot minder dan 10% van de totale calorieën per dag om de gezondheid van het hart te bevorderen. “Een dieet met 2000 calorieën zou neerkomen op minder dan 20 g verzadigd vet per dag”, zei Zimmermann. “De Ball Park Prime Uncured Beef Franks levert bijna de helft van dat bedrag in één portie.”

Zelfs voordat het broodje, de ketchup en andere zoute kruiden en accessoires zijn toegevoegd, bevatten deze hotdogs maar liefst 710 mg natrium in één portie, evenals 230 calorieën, 20 g vet, 9 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten en 9 g eiwit . Bottom line: Jakkes.

Applegate Naturals

Een gezonde varkensmix: Applegate Naturals Natural Stadium Beef and Pork Hot Dogs

“Applegate Naturals gebruikt antibioticavrij rund- en varkensvlees om deze te maken zonder bewaarmiddelen – alleen natuurlijke specerijen en kruiden,” zei Amy Shapiro, een in New York gevestigde geregistreerde diëtist. De franken bevatten geen vulstoffen en geen toegevoegde nitraten of nitrieten (behalve die van nature voorkomen in zeezout en selderijpoeder).

Bekijk meer

Een gezonde varkensmelange: Seemore La Dolce Beet-a Pork Sausages

Het varkensvlees dat wordt gebruikt om deze worsten te maken, is gecertificeerd voor dierenwelzijn en de honden zelf worden minimaal verwerkt. “Bovendien voegt het merk verse bieten, knoflook en venkel toe, wat de voedingswaarde nog verder verhoogt”, aldus Meshulam.

Er zijn geen conserveermiddelen of fosfaten, en de enige nitraten of nitrieten zijn die welke van nature voorkomen in gekweekt selderijpoeder en zeezout.

Kayem

Een ongezonde varkensmelange om te vermijden: Kayem Beef & Pork Hot Dogs

Deze honden bevatten een lading vet en natrium, evenals glucosestroop en dextrose (twee soorten toegevoegde suiker), mysterieuze smaakstoffen en conserveermiddelen. “Dit kan erop wijzen dat het bedrijf bijproducten van varkensvlees gebruikt om hun product te produceren, niet mager varkensvlees of rundvlees”, zei Avena.

Biologische Vallei

Een gezonde kalkoenoptie: Organic Valley Uncured Weide-Raised Turkey Hot Dogs

Deze kalkoenhotdogs zijn gemaakt met vlees van dieren die humaan zijn grootgebracht, en de hotdogs zijn vrij van vulstoffen en potentieel schadelijke zoutbronnen zoals natriumnitraat en nitrieten, zei Zimmermann. Ze bevatten ook 20% minder natrium dan het toonaangevende biologische merk.

Applegate Naturals

Een gezonde kalkoenoptie: Applegate Natural Uncured Turkey Hot Dog

De kalkoenhonden van Applegate Farms zijn zo schoon als maar kan – de kalkoen is biologisch en humaan grootgebracht zonder antibiotica, en de hotdogs zelf bevatten geen vulstoffen of conserveermiddelen. “Ze bevatten gewoon biologische kalkoen en biologische specerijen en kruiden,” zei Shapiro. “Ze zijn een magere en lichte optie, die elk 70 calorieën binnenkomt met minder dan 4 g vet.”

Ballenpark

Een ongezonde kalkoenoptie om te vermijden: Ball Park Brand White Meat Smoked Turkey Franks

De kalkoenfranken van Ball Park bevatten mechanisch gescheiden kalkoen, wat, “om het simpel te houden, betekent dat het vlees niet van een groot deel van de kalkoen komt”, zei Meshulam. “Het is waarschijnlijker vermalen botpasta.” Ze zitten ook boordevol natrium, bijna 600 mg per hond. (“Dat is meer dan ik aanbeveel in een volledig bevroren maaltijd,” zei Shapiro.)

Applegate Organics

Een gezonde kip-optie: Applegate Organics Great Organic Uncured Chicken Hot Dog

“Dit is een uitstekende keuze voor een hotdog met slechts een handvol ingrediënten, waaronder biologische kip, water, zeezout en kruiden,” zei Zimmermann. “Er zijn ook geen kunstmatige of natuurlijk voorkomende nitraat- of nitrietbronnen, zoals selderijpoeder, waardoor het een van de beste opties voor het grillen van hotdogs in de zomer is.”

Bilinski’s

Een gezonde optie voor kip: Milde Italiaanse Kippenworst van Bilinski met Paprika’s

De lijn van kippenworsten van Bilinski’s is een andere uitstekende zomergrilloptie. “Ze zijn niet alleen gemaakt met alleen biologische kipfilet, water en kruiden, ze zijn ook behoorlijk mager”, zegt Meshulam. De milde Italiaanse optie van het merk bevat slechts 2,5 g vet per hond (waarvan 0,5 g verzadigd vet) en 13 g eiwit.

Gwaltney

Een ongezonde kipoptie om te vermijden: Gwaltney Original Chicken Hot Dogs

Hoewel de kippenhonden van Gwaltney minder vet bevatten, bevatten ze mechanisch gescheiden kip, wat betekent “je eet niet alleen kippenvlees, maar ook pezen, aderen en huid”, zei Shapiro. Naast meerdere natriumbronnen in de ingrediënten, gebruikt deze hotdog “natuurlijke” smaken, die mogelijk onbekende chemicaliën bevatten die tijdens het productieproces zijn toegevoegd.

“Het woord ‘natuurlijk’ wordt niet gereguleerd door de FDA en kan consumenten misleiden,” zei Zimmermann. “Over het algemeen maken het hoge natriumgehalte en de lange lijst van ultraverwerkte ingrediënten deze kippenhond een no-go.”

Upton Naturals

Een gezonde vegetarische optie: Upton Naturals Updog Vegan Hot Dog

Dit veganistische hotdog-alternatief heeft een textuur die lijkt op vlees. “Het bevat 19 gram eiwit van vitale tarwegluten of seitan (het belangrijkste eiwit van tarwe)”, zei Avena. “De beperkte ingrediënten en conserveermiddelen maken het een geweldige vleesvrije hotdog-optie.”

Jack & Annie’s

Een gezonde vegetarische optie: Jack & Annie’s Jackfruit Worsten

Veel “niet-honden” die er zijn, bevatten twijfelachtige ingrediënten (zoals soja-eiwitisolaat), ontstekingsoliën (canola) en veel stabilisatoren en additieven om ze goed te laten smaken. “Hoewel ze 100% beter zijn voor het milieu, zijn het nog steeds zeer bewerkte producten en misschien niet zo veel beter voor je gezondheid,” zei Meshulam.

Ga in plaats daarvan voor een echt plantaardig eiwit (zoals tofu, bonen of peulvruchten). Jack & Annie’s Jackfruit Worsten, bijvoorbeeld, zijn gemaakt op basis van jackfruit – een plant die eet als je favoriete vlees – en bereid met natuurlijke smaakmakers.

Lichtleven

Een ongezonde vegetarische optie om te vermijden: Lightlife Smart Dogs

Om deze niet-vleeshonden naar vlees te laten smaken, gebruikt Lightlife veel bewerkte ingrediënten, waaronder soja-eiwitisolaat, “een zeer bewerkte en afgebroken vorm [of] soja zeg ik tegen mijn klanten om te vermijden, “zei Shapiro. “Ze gebruiken ook drie verschillende zoetstoffen, soja- en koolzaadolie, guargom en xanthumgom – zoveel ingrediënten dat ontsteking veroorzaken in het lichaam.”

Wat als uw favoriete hotdog een van de “ongezonde” opties is die hierboven worden vermeld?

Als een van je favoriete honden de lijst “stuur duidelijk” heeft gemaakt, betekent dit niet dat je ze moet ghosten. “Naar barbecues gaan en minder gezond voedsel eten, maken deel uit van een vreugdevol leven”, zei Cassetty.

Haar advies? Als je denkt dat geen familiebarbecue compleet is zonder een Ball Park-frank in je hand, neem er dan een en geniet ervan. Maak van hotdogs geen manier van leven.

“Af en toe een hotdog op een barbecue terwijl je anders een overwegend gezond dieet eet, zal je gezondheid niet schaden,” zei Cassetty. “Dus kies degene die je leuk vindt en houd rekening met je dieet als geheel.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart