Hoe maak je gegrilde kip die elke keer perfect is?

Met Memorial Day, Fourth of July en andere festiviteiten in de zomermaanden, is dit het moment om uw barbecue klaar te maken voor barbecues in de achtertuin. Als je kookrepertoire meestal bestaat uit: gegrilde kip – een populair maar notoir lastig BBQ-nietje – lees verder voor deskundige tips over hoe je kunt voorkomen dat kip uitdroogt op de grill en hoe je hem smaakvol, sappig en perfect verkoold kunt houden.

Breng de kip op kamertemperatuur voordat je hem op de grill legt.

Een gemakkelijke manier om de textuur en kookkwaliteit van gegrilde kip te verbeteren, is dooret de kip op kamertemperatuur komt voordat hij op de grill gaat”, zegt Rodney Scott, oprichter en pitmaster van Rodney Scott’s Whole Hog BBQ in Charleston, Zuid-Carolina. Als je koude kip die direct uit de koelkast komt op een hete grill legt, krijg je een uitgedroogde buitenkant en een ondergebakken binnenkant, dus Scott raadt aan om hem ongeveer 30 minuten voordat je begint met grillen uit de koelkast te halen. Kip op kamertemperatuur zal veel gelijkmatiger grillen en zal zijn vocht beter vasthouden.

Overweeg om over te schakelen van borstvlees naar kippenpoten als je een sappiger resultaat wilt.
Overweeg om over te schakelen van borstvlees naar kippenpoten als je een sappiger resultaat wilt.

Houd de temperatuur van de grill op middelhoog tot middelhoog.

Het lijkt misschien efficiënter om de grill op de hoogste temperatuur te zetten, maar als je gegrilde kip kookt, zegt Brian Jupiter, chef-kok van The Frontier Chicago en Ina Mae Taverne in Chicago, zegt: “de beste manier om te voorkomen dat gegrilde kip uitdroogt, is door te grillen op een gemiddelde tot middelhoge temperatuur. Vaak zijn grillers overijverig over hoe heet de grill moet zijn en draaien ze hem helemaal naar boven. Door een lagere temperatuur te gebruiken, kun je nog steeds je grillstrepen krijgen, maar met een meer consistente bereiding.”

Kook je kip niet direct boven de grillvlam.

Intense en directe hitte zal je kip geen textuurvoordelen opleveren. Daarom is het het beste om zowel de algehele temperatuur van je grill te verlagen als de drang te weerstaan ​​om de kip recht op het vuur te leggen.

“Gebruik een grill die goed is doorweekt (of voorverwarmd) en wijs een gedeelte toe om indirect te koken”, legt grillexpert en kookboekauteur Paul Sidoriak van Montana grillen. “Dit kan betekenen dat je een van je gasbranders uitzet of houtskool opzij duwt en het vlees naast de vlammen kookt in plaats van erop. Hierdoor kan de kip veel gelijkmatiger garen en moet hij zijn vocht vasthouden. Dit kan ook worden bereikt door kip te koken op het verhoogde broodjesrek, dat de meeste grills hebben, maar weinig mensen gebruiken voor het koken van vlees.”

Houd altijd een vleesthermometer bij de hand en zorg ervoor dat je de kip kookt tot hij een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit bereikt voor voedselveiligheid.

Een betrouwbare digitale thermometer voor direct lezen

Vleesthermometers

Door de kip van tevoren te pekelen, blijft deze vochtig en mals.

Om het vocht in de kip tijdens het grillproces vast te houden, “leet je kippenpekel voordat je gaat grillen, “zei pitmaster en kookboekauteur Ed Randolph of Knappe duivel in Newburgh, New York. “De introductie van een pekel verhoogt het vochtgehalte in elke snee kip, en de zoutheid en zuurgraad van de pekel zorgen voor een extra mals eindresultaat.”

Je kunt een natte pekel (met zout, suiker en water) of een droge pekel (met alleen zout en kruiden) gebruiken en de kip moet een paar uur voordat hij op de grill gaat, beginnen te pekelen.

Marineer de kip vooraf en rijg hem op de grill.

Als pekelen het geheime wapen is voor perfect getextureerde gegrilde kip, dan is een marinade, die olie, azijn, mosterd, barbecuesaus en een willekeurig aantal kruiden en smaakmakers kan bevatten, de sleutel tot een opvallende smaak.

“Wees niet bang om te marineren!” stelde Owen McGlynn voor, de chef-kok en eigenaar van? Asheville Proper in Asheville, Noord-Carolina. “Ik gebruik wat er in de koelkast staat om een ​​snelle mosterdmarinade of chimichurri te maken. Rijg de kip met de marinade door het kookproces om een ​​beetje korst toe te voegen.”

Overweeg om kippenborsten te ruilen voor kippendijen.

Kippenborsten zijn misschien snelkokende publiekstrekkers, maar kippendijen bieden meer ruimte voor fouten en uiteindelijk een sappiger eetervaring.

Kippenborsten koken extreem snel en krijgen een rubberachtige textuur als ze te gaar zijn”, legt Jupiter uit. “Een deel van de reden hiervoor is dat de borst bijna geen vet bevat. Kippendijen bevatten veel vet en zijn veel vergevingsgezinder dan kippenborsten. Dit komt omdat zodra het vet smelt, het het vlees smeert en het uiteindelijk vochtig houdt. Dijen kunnen, in vergelijking met borsten, ook veel hogere hitte aan en passen perfect bij een lichte verkleuring.

Overweeg een spatchcocked hele kip te grillen.

Als je bereid bent een klein project op je te nemen, dan spatchcocking een hele kip (de ruggengraat verwijderen en platdrukken) kan een uitstekend voorgerecht zijn.

Begin met een geweldig product”, adviseerde chef-kok Samuel Kim van Baekjeong Koreaanse barbecue in Californië. “Zoek naar een biologische koffiebrander van 3 tot 4 pond. Koop de hele vogel; de botten en het vel beschermen het vlees tijdens het grillen. Ze voegen ook een geweldige smaak toe. Pekel de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt tijdens het grillen, en spatchcock de kip, zodat als hij op de grill ligt, de poten/dijen in hetzelfde tempo garen als de borst.

Kim laat de gepekelde kip maximaal 48 uur in de koelkast rusten voordat ze op een middelhoge grill met de huid naar beneden wordt gelegd en grilt tot de interne temperatuur 165 graden bereikt.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart