De meest voorkomende fouten bij het grillen en hoe u ze kunt vermijden

Als het op koken aankomt, voelt niets zo bevredigend als het beheersen van de kunst van het koken grillen. Mede door de rokerige, perfect verkoolde maar sappige, heerlijke resultaten die geen enkele andere vorm van koken kan bereiken. Maar ook vanwege de unieke uitdagingen die gepaard gaan met het bemannen van de grill: mogelijke valkuilen zoals koken in de elementen, en problemen zoals temperatuurschommelingen, gevaarlijke opflakkeringen en het verliezen van kostbaar voedsel door de roosters – vaak met de extra druk van een achtertuin vol met hongerige gasten die wachten op uw buitenfeest.

Of je nu werkt met een bescheiden kleine houtskoolgrill die illegaal op je brandtrap staat of een high-end gasmodel met uitgebreide branders en bonusfuncties, dit zijn geweldige equalizers waar iedereen mee te maken heeft bij het koken boven vuur.

We hebben twee grillexperts gevraagd om hun tips te delen om de meest voorkomende fouten die grillers maken te voorkomen.

Greg Denton is een James Beard Award-winnaar, co-auteur van Rond het vuuren co-chef/eigenaar van Ossenrestaurant in Portland, Oregon, gespecialiseerd in houtgestookt grillen en Argentijnse gerechten.

Rick Martinez is auteur van de New York tijdde bestverkochte Mi Cocina kookboek, een merkambassadeur voor Weber-grills en co-host van de Borderline Zout podcast.

Lees verder voor hun advies over hoe u deze veelvoorkomende ongelukken kunt voorkomen, zodat u zich de hele zomer kunt voorbereiden op grillsucces.

Fout #1: Je grill niet goed of vaak genoeg schoonmaken

Zoals bij elke vorm van koken, is opruimen het minst leuke onderdeel van grillen. Maar om ervoor te zorgen dat het voedsel dat u van uw grill haalt, veilig is om te eten – en om de investering van uw grill en de ingrediënten die u erop legt te beschermen – is het essentieel om hem goed te onderhouden.

Een vuile grill roept veel onsmakelijke problemen op, waaronder lagen ongezonde kankerverwekkende stoffen, schimmels en bacteriën, roest en ander vuil dat de smaak, kwaliteit en veiligheid van uw voedsel aantast – en ook ongedierte kan aantrekken. Het laten ophopen van overtollig vet kan gevaarlijke opflakkeringen en branden veroorzaken, die ook de smaak aantasten. “Niemand wil een opflakkering krijgen als ze $ 150 aan prachtige rib-eye op de roosters hebben,” zei Denton. “Dan smaakt het naar een giftige chemische brand, en rook … maar niet de goede soort.”

Hoewel niemand tijd heeft om zijn grill schoon te maken terwijl hij heet voedsel eraf haalt en serveert, is het belangrijk om hem snel na elk gebruik een basisreiniging te geven (idealiter later op dezelfde dag, maar zeker op de volgende dag). Hete grills zijn gemakkelijker schoon te maken dan koude, en hoge hitte helpt ook om bacteriën te doden. Dus steek je grill weer aan, sluit het deksel, wacht tot hij heet is en schraap eventueel vuil van de roosters met een draadgrillborstel. Denton zegt te zoeken naar een brede staalborstel met een metalen schraper aan het uiteinde en een stevige, gebogen handgreep dus je kunt er wat kracht in zetten als een verlengstuk van je hele arm – niet alleen je pols. Om opflakkeringen te voorkomen, wil je ook de vetvanger om de paar keer gebruiken.

Voor seizoensgrillers raadt Denton ook aan om een ​​paar keer per jaar grondig schoon te maken (vaker als je de jouwe het hele jaar door gebruikt). Hij vult een grote zware emmer met ontvetter, maakt de roosters nat en schrobt ze goed. “Je wilt het buiten doen in plaats van in je aanrecht. Je zult vet en gekartelde, verkoolde stukjes hebben die overal rondvliegen, en je wilt niet dat ze in je keukenafvoer terechtkomen.

<a href="https://www.huffpost.com/entry/how-to-clean-grill-aluminium-foil_n_5b02c75ae4b0463cdba466c1" doel="_blanco" rol="koppeling" klasse=" js-entry-link cet-internal-link" data-vars-item-name="Leer hoe u uw grillroosters schoonmaakt met aluminiumfolie en elleboogvet." data-vars-item-type="tekst" data-vars-unit-name="6286abede4b0933e7362e97d" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://www.huffpost.com/entry/how-to-clean-grill-aluminium-foil_n_5b02c75ae4b0463cdba466c1" data-vars-target-content-type="ophef" data-vars-type="web_internal_link" data-vars-subunit-name="artikel_lichaam" data-vars-subunit-type="onderdeel" data-vars-position-in-subunit="6">Leer hoe u uw grillroosters schoonmaakt met aluminiumfolie en elleboogvet.</a>” width=”720″ height=”480″ src=”https://img.huffingtonpost.com/asset/6286b0f926000019498a8d31.jpeg?ops=scalefit_720_noupscale”/></picture></div>
</figure>
<div class=

Voor een gasbarbecue is de volgende stap om deze af te breken om kleinere componenten zoals de branderdeksels in ontvetter te verwijderen en te laten weken. Houtskoolgrills moeten worden ontdaan van as en ander vuil. Voor beide typen wilt u ook de binnen- en buitenkant afvegen met een milde zeep-en-wateroplossing.

Het is een rommelige klus, maar het houdt je barbecue wel een paar maanden in topvorm.

Fout #2: Je hotspots niet kennen

Leren welke delen van je grill heter branden dan andere is de sleutel tot succesvol grillen, maar het kan lastig zijn om erachter te komen.

Martinez beveelt deze eenvoudige maar slimme test aan voor een gasgrill: leg sneetjes goedkoop sandwichbrood op de roosters van een koude grill en “betegel” het oppervlak totdat het volledig bedekt is met een enkele laag. Sluit het deksel en zet alle branders op medium: je wilt dat de temperatuur ongeveer 350 graden bereikt.

Zodra je geroosterd brood ruikt, zet je alle branders uit. Draai met een tang elk sneetje brood om – je zult zien waar de hete plekken zijn gebaseerd op welke sneetjes meer verbrand zijn (dezelfde test werkt op houtskoolgrills en ovens). Maak een foto zodat je een overzicht hebt van de hittekaart van je grill.

Fout # 3: Angstig porren, drukken, te vaak omdraaien en het deksel te vaak openen

Het is maar al te verleidelijk om de voortgang van je eten te controleren terwijl je niets doet aan de grill, maar die ongeduldige gewoontes belemmeren het resultaat alleen maar.

Prikken, prikken en omdraaien voorkomen dat voedsel een goede schroei of korst krijgt en vergroten de kans op breken en plakken. Het te vaak openen van het deksel veroorzaakt warmteverlies en temperatuurschommelingen, die vertragen hoe snel en consistent uw voedsel kookt.

Een nog ergere zonde, als je het Martinez vraagt, is voedsel in de roosters drukken voor de sensatie van het sissen. “Het doet pijn aan mijn hart om iemand vlees op de grill te zien drukken, of zelfs groenten, wat dat betreft,” zei hij. “Al die sappen die je eruit ziet druipen zijn wat” zou zijn geweest dat sappige, malse, sappige interieur dat je nu in de vlammen hebt gegooid.”

Laat het voedsel in plaats daarvan ongemoeid totdat het klaar is om om te draaien of van het vuur te halen. Stel een timer in en raak je ingrediënten pas aan als deze afgaat. Ondertussen kun je jezelf afleiden door je kookruimte op te ruimen of te nippen aan een drankje tot je de zoemer hoort.

Fout #4: vergeten warmtezones te creëren

Het is essentieel om een ​​zone met minder warmte te hebben, zodat je ingrediënten die klaar zijn of sneller gaar zijn dan de andere, naar een koelere plek kunt verplaatsen. Voor gasbarbecues betekent dat simpelweg dat je sommige branders op middelhoog of hoog vuur moet zetten en andere uit of op laag vuur.

Voor ronde houtskoolgrills adviseert Denton om in plaats van hete kolen in het midden te plaatsen zoals in de vorm van een zon, ze opzij te duwen in de vorm van een halve maan, zodat je een koelere zone hebt met indirecte warmte aan één kant .

Die grillstrepen zijn indrukwekkend, maar ze geven niet noodzakelijkerwijs aan dat het vlees van binnen goed gaar is.

Lauri Patterson via Getty Images

Die grillstrepen zijn indrukwekkend, maar ze geven niet noodzakelijkerwijs aan dat het vlees van binnen goed gaar is.

Fout #5: Niet alles wat je nodig hebt binnen handbereik houden

We hebben allemaal dat moment gehad tijdens het bemannen van de grill, waarbij we ons realiseren dat we de tang, een schone schotel of de barbecuesaus erin hebben gelaten – meestal op een zeer ongelegen moment.

Zorg ervoor dat u niet bij het vuur vandaan hoeft te stappen door een snelle apparatuurcontrole uit te voeren voordat u aan de slag gaat. Denton verzamelt graag alles op een dienblad.

“Voordat je begint met koken, moet je ervoor zorgen dat je je spatel en ander gereedschap hebt, een handdoek en je glas wijn… wat misschien wel het belangrijkste is,” zei hij. “En als je de schaal moet wassen waarop je de rauwe kip hebt gebracht om te serveren, pak dan een wingman zodat je niet bij het vuur weg hoeft te stappen.”

Fout #6: Voedsel verliezen door de roosters

Wie is er niet een dure zeeschelp of perfect gegrilde paddenstoel kwijt door de roosters? Verzeker je tegen voedselverlies door te investeren in spiesjes en een grillmand.

Martinez gebruikt graag grillmanden om hele vissen perfect te braden zonder de tere huid en het tere vlees te scheuren. Bij het koken van garnalen gebruikt hij twee spiesen (een aan het uiteinde, de andere aan de kop), die zowel de garnalen stabiliseren als het werk minimaliseren. “Op die manier heb je, in plaats van 40 individuele garnalen om te draaien, met slechts één draai en een paar minuten, een pond perfect gekookte garnalen die niet in het vuur vallen. En je bent klaar met eten.’

Fout #7: Grilltekens waarderen boven gaarheid

Ergens onderweg begonnen we gearceerde grillmarkeringen te beschouwen als het toppunt van grillsucces. Maar de waarheid is dat die ongrijpbare tekens vaak ten koste gaan van gaarheid en smaak.

“Als je die arcering aan beide kanten van hamburgers of steaks krijgt, betekent dit dat je ze vier keer moet omdraaien, en je verliest elke keer smaakvolle sappen”, benadrukt Martinez. ”Bovendien zal niemand onder de indruk zijn van die vlekken als ze in hun steak te gaar worden gesneden. Ze gaan het interieur bekijken. En heb je een mooi, roze, medium-rare interieur ― dat is het geldschot.”

Als je donkere grillstrepen niet kunt opgeven, kun je beter voor een enkele set aan elke kant gaan en doen wat Denton thuis en in zijn restaurants doet: hij kookt bijna alles 70% van de weg aan de eerste kant, maakt het af op de tweede en plakt het vervolgens met de eerste “presentatiezijde” met donkere markeringen naar boven gericht.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart