10 voedingsmiddelen die je volgens experts nooit op een grill zou moeten koken

Grillen Het seizoen is een genot voor iedereen die houdt van perfect verkoolde hamburgers, hotdogs, vegetarische burgers en andere smaakvolle producten – zozeer zelfs dat mensen tegenwoordig de neiging hebben om zo ongeveer alles op een grill te gooien, van watermeloen tot sla. Dat gezegd hebbende, een opgestookte propaan-, houtskool- of aardgasgrill is niet de ideale plek om te koken elk soort eten.

We vroegen professionele koks, kookboekschrijvers en grillexperts om de voedingsmiddelen te noemen die zij niet doen aanbevelen om te grillen. Ze noemden deze 10 items, waarvan sommige misschien een beetje verrassend zijn.

Schilferige vis

Gegrilde vis is om een ​​uitstekende reden een zomers hoofdbestanddeel, maar bepaalde soorten vis werken beter op een hete grill dan andere. Joonas Jokiniemi, een voormalige professionele chef-kok die een site met grilladvies beheert Grill Rook Liefde, vertelde ons dat “droge en schilferige vis niet goed is om te grillen. Ze zijn erg delicaat en plakken gemakkelijk aan de grillroosters en vallen uit elkaar. Bovendien zijn ze bij het grillen meestal droog en smaakloos.”

Hank Shaw, auteur van kookboeken en winnaar van de James Beard Award achter de podcast ”Jagen Verzamelen Kok”, wees er ook op dat visfilets zonder vel problematisch kunnen zijn op de grill. “Vis is zo delicaat dat je de huid nodig hebt om dingen bij elkaar te houden – als je dat verliest, schilfert het vlees uit elkaar en valt het door de grillroosters.”

Shaw legde uit dat de meeste zoetwatervissen – inclusief snoekbaarzen, baars en baars – in deze categorie vallen, evenals zwarte zeebaars, bot, snapper en Pacifische roodbaars.

“Alles werkt goed als je de huid op de vis hebt, maar zelfs dan is het de kunst om de vis niet om te draaien,” adviseerde Shaw. “Dek gewoon de grill af en laat de omgevingswarmte klaar zijn met koken.” Houd het voor de zekerheid bij vettere en vettere vis (zoals tonijn en zalm) als u op de grill kookt.

Borst

Een dicht stuk rundvlees van de borst en borstspieren van de koe, borst doet het het beste wanneer het “gestoofd of langzaam gekookt” is, zei Ryan Cade, mede-eigenaar van de RC Ranch digitale slagerij. Borst heeft de neiging een harde textuur aan te nemen als het niet de tijd krijgt om zijn bindweefsel af te breken en zijn sappen vrij te geven, daarom is het het best bereid in Texas-stijl, of “langzaam en laag bij een roker die de warmte goed regelt ‘ zei Cade.

Gepelde garnalen

Wanneer ze op de grill worden gekookt, krijgen garnalen een prachtig niveau van rokerigheid die de natuurlijke zoete en zilte tonen benadrukt, wat zorgt voor een ideale maaltijd bij warm weer. De sleutel tot gegrilde garnalen van topkwaliteit is echter om de schillen aan te houden.

Gepelde garnalen doen het lang niet zo goed op een grill, omdat “ze de neiging hebben om te gemakkelijk uit te drogen. Ze nemen letterlijk een tot twee minuten aan elke kant, en het is gemakkelijk om ze te gaar te maken,” legde uit Mareya Ibrahimeen in Los Angeles gevestigde chef-kok en auteur van kookboeken. Ibrahim zei dat de beste manier om garnalen op de grill te koken, is om “de schillen aan te houden en ze goed in de gaten te houden, ze te bedruipen om te voorkomen dat ze in kleine stukjes rubber veranderen.”

Sint-jakobsschelpen

Net als garnalen zijn sint-jakobsschelpen een uitdaging (en niet altijd een terechte) op de grill, daarom is Nathan Voorhees, chef de cuisine van Epping is op Eastside in Lexington, Kentucky, raadt ze niet aan voor deze kookstijl.

“Er zijn zoveel taboes op het grillen, maar sint-jakobsschelpen komen eerst bij me op”, zei hij. “Ze zijn zo mager eiwit en koken zo snel. Ze hebben de neiging om uit te drogen op de grill, waardoor een mooi ingrediënt mogelijk wordt verpest. Haal in plaats daarvan het meeste uit je sint-jakobsschelpen door ze in de pan te schroeien terwijl je ze bedruipt met boter, “wat die prachtige karamelkorst en sappige binnenkant zal opleveren.” zei Voorhees.

Tofu

Vleesvrij grillen was nog nooit zo mogelijk of opwindender dan nu, met plantaardige pasteitjes die ongekend populair zijn geworden. Helaas zijn niet alle veganistische eiwitten even geschikt voor de grill als Beyond Meat en Impossible Meat.

“Ik zie dat veel mensen tofu proberen te grillen, maar het valt uit elkaar en wordt niet geweldig”, zegt Josh Healy, chef de cuisine van Loro Aziatische Rokerij & Bar in Dallas, zei hij. In plaats daarvan geeft hij er de voorkeur aan om “tofu te bakken, het knapperig te maken en het te mengen met je saus naar keuze.”

Bladgroenten

Wanneer je de juiste groenten selecteert om te grillen, is het eindproduct van buiten verkoold, van binnen sappig en een heerlijke toevoeging aan een zomers voorgerecht. Bladgroenten vallen echter niet in die categorie, ondanks de pogingen van veel thuiskoks om gegrilde Caesar-salades te maken.

“Als je grill niet gloeiend heet is, zullen de greens verwelken. Bovendien loop je het risico dat de greens door de grillroosters vallen”, zegt Brian Jupiter, de chef-kok van Frontier Chicago en Ina Mae Taverne, beide in Chicago. Hij zei dat een andere manier om groenten te verkolen is om “een gietijzeren pan op het hoogste vuur op je kookplaat te gebruiken. Of, als je van plan bent om de grill te gebruiken, zet de grill dan 20 minuten op het hoogste vuur en plaats dan de gietijzeren pan gevuld met je greens op de grillroosters om te beginnen met koken.

Smeltende kaas

Elke kaas die kan smelten zal een enorme puinhoop op je grill veroorzaken, zoals Morgan Bolling, chef-kok van kookmagazine en receptendatabase Het land van de kok, uitgelegd. “Kazen die smelten zijn niet zo geschikt om te grillen, zoals halloumi of een gerijpte provolone. Maar als het een smeltende kaas is, smelt hij dwars door de grillroosters heen.”

In plaats van die melty-kazen alleen te grillen, ga je voor een klassieke techniek en leg je een plakje cheddar of Amerikaanse kaas op je hamburger terwijl deze sist op de grill.

Je had toch niet verwacht dat varkenskoteletten op deze lijst zouden staan?

EasyBuy4u via Getty Images

Je had toch niet verwacht dat varkenskoteletten op deze lijst zouden staan?

Varkenskoteletten

Varkensschouder en varkensribbetjes grillen MVP’s, maar het zal je misschien verbazen te horen dat varkenskoteletten niet zo grillvriendelijk zijn als hun smakelijke landgenoten. “In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn varkenskoteletten niet geweldig op de grill omdat ze een lager vetgehalte hebben dan de varkensschouder. Daarom kunnen ze gemakkelijk uitdrogen”, zegt Jakob Esko, de executive chef van het resort van Gaylord-hotels. Je varkenskoteletten dichtschroeien in een hete koekenpan en ze vervolgens naar de oven overbrengen om door te koken, is de beste manier om deze snede vochtig en zacht te houden.

Spek

Spek heeft al een rokerige smaak, dus op de grill moet het toch echt tot zijn recht komen? Nou, de waarheid is niet zo eenvoudig, zoals Chris Riley, de receptontwikkelaar van barbecueblog Zondag Gerookt Vlees vertelden ons.

“Als je spek op de grill gooit, ontstaat er hoogstwaarschijnlijk brand, omdat het vet gemakkelijk ontvlambaar is,” zei Riley. “Dit kan het spek verbranden en de smaak bederven voordat je zelfs maar kunt reageren. Bovendien kan een plotselinge brand behoorlijk gevaarlijk zijn. Het is het beste om het spek uit de buurt van de grill te houden. Gewoon koken in de oven of in een koekenpan met antiaanbaklaag is gemakkelijk, behoudt de sappen van het spek en garandeert de beste smaak.”

Tomaten

De sappigheid van een tomaat is een van de aantrekkelijkste kenmerken, maar het is ook een belangrijke bron van disfunctie bij het grillen.

“Tomaten zijn rijk en heerlijk als ze naast vlees en groenten worden geroosterd, maar kunnen uit elkaar vallen of hun structuur niet goed vasthouden als ze boven direct vuur worden gekookt”, zegt Josh Aslanian, eigenaar van Open haard BBQ en apparaten in Californië. “De rommel en het uitgedroogde effect zullen jou en je gasten geen plezier doen.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart