Op 4 juli gaan we in minder dan 4 uur naar Whole Hog!!!

Barbecue Universiteit™Kun je je voorstellen dat je een heel varken hebt voor een cookout op 4 juli? Whole hog is de Mount Everest van de barbecue – een prestatie waarnaar door iedereen wordt gestreefd en die door veel minder mensen wordt geprobeerd – de top van de ervaring en kunst van de pitmaster.

Het vereist normaal gesproken een aantal serieuze uitrusting – bijvoorbeeld een pit met wedstrijdkracht en een inloopkoelkast, om nog maar te zwijgen van een kok die de hele dag of de hele dag door de pitmaster opgewonden maar volledig uitgeput achterblijft als het tijd is om het te serveren.

Dan is er de kwestie van timing – hoe lang kook je een heel varken? En warmtebeheersing – hoe heet moet je vuur zijn en hoe houd je het aan de kook tijdens een kooktijd die niet in uren, maar in halve dagen wordt gemeten?

Maar stel dat er een manier was om in een paar uur een heel varken te koken met apparatuur die je waarschijnlijk in je achtertuin hebt staan.

Er is, en het komt via onze vrienden bij de belangrijkste online vleesleverancier, D’Artagnan: kook een heel speenvarken. Speenvarken biedt alle geneugten van heel varken – de weelderige schouder, de vlezige ham, de sappige ribben – maar op een kleinere, meer beheersbare schaal.

Steven Raichlen met een heel varken

Het speenvarken D’Artagnan stuurde een gewicht van 18 pond – groot genoeg om 8 tot 10 personen te bedienen, maar klein genoeg om in de Weber Ranch-grill te passen. Het speenvarken is verscheept naar Barbecue Universiteit, dus ik had de luxe van een commerciële koelkast om het varken te ontdooien. Maar het zou in mijn garagekoelkast hebben gepast.

Kan een heel varken in je achtertuin koken in minder dan 4 uur?

Om het varken te koken, had ik de keuze uit een van de indrukwekkende grills en rokers op Barbecue University. Vanwege de grootte van het speenvarken (ongeveer 2 voet lang), heb ik de Weber Ranch-grill gekozen. Als je de Ranch nog nooit hebt gezien, stel je dan een waterkokergrill op steroïden voor. Je kunt ook een extra grote Big Green Egg gebruiken of een grote pelletgrill.

Hoe speenvarken te koken

Ik heb de Weber Ranch opgezet voor indirect grillen door folie-lekbakken in het midden te plaatsen en de zijkanten van de grill te vullen met houtskoolklompen die ik in vier schoorsteenstarters heb gestookt. De foliepannen dienen twee doelen; om het druipende vet op te vangen en de houtskool aan de zijkant van de grill te houden, niet onder het varken. Ik heb het varken van binnen en van buiten gekruid met Steven’s Carolina Pit Powder Rub.

Speenvarken op de Weber Ranch

Toen het varken eenmaal gekruid was en de Ranch warm was, plaatste ik het varken in het midden van de grill over de lekbakken en plaatste ik twee stukjes appelhout aan elke kant van de grill. Ik heb de ventilatieopeningen half open gezet om de luchtstroom te regelen en een grilltemperatuur van 325 graden te bereiken.

De huid begon bruin en krokant te worden na 45 minuten roken van het varken. Vervolgens heb ik het varken ingespoten met appelciderazijn. Ik bleef de temperatuur in de gaten houden en besproeide het varken elke 30 minuten. ik gebruikte een instant vleesthermometer om de temperatuur te testen elke keer dat ik het varken bespoot.

Zo maak je speenvarken

Toen de schil bruin en knapperig was, bedekte ik hem met folie om te voorkomen dat de schil verbrandde terwijl het vlees bleef koken. Totale kooktijd was gewoon verlegen van drie uur. Het varken werd uitgeslapen en in stukken gesneden.

Het kookproces was makkelijker dan ik had verwacht. Ik kookte het varken en hielp tegelijkertijd de studenten met hun grills en recepten tijdens de les. De veldchef van de Barbecue University bood aan om het varken te snijden. Het was mijn tijd om de student te zijn.

De chef-kok begon met het verwijderen van het hoofd en sneed vervolgens langs de achterkant om de lendenen te verwijderen. De achterhand en voorpoten waren afgesneden zoals de poten en vleugels van een kip. De huid werd verwijderd en op de snijplank achtergelaten voor iedereen die geïnteresseerd was in de huid. De chef-kok liet het varken in grotere stukken achter, maar het vlees had in plaats daarvan getrokken kunnen worden.

Het hele varken snijden

Gelukkig heb ik het varken geproefd tijdens het snijproces, want toen het eenmaal voor de studenten was uitgezet, verdween het.

Het eerste deel van het varken dat ik proefde was de ossenhaas. Het was sappig, rokerig en malser dan welke varkenshaas dan ook die ik ooit heb gegeten! Vervolgens proefde ik vlees van de voor- en achterpoten. Het was vetter, maar de azijnsaus paste perfect bij de rijkdom van het varken. (Ik gebruikte Steven’s Azijnsaus als mijn gids.) De azijnsaus had een vleugje zoet van de bruine suiker en wat hitte van de chilivlokken. De studenten waren opgetogen over de smaak en malsheid van het varken en de kick van de azijnsaus. Bedankt, D’Artagnan, voor het sturen van het speenvarken naar Barbecue University zodat iedereen het kan ervaren.

Bijna elk deel van het speenvarken werd opgegeten. Ik zag zelfs een student genieten van de kop van het varken!

Als je het hele proces opsplitst, is het slechts een reeks eenvoudige stappen. Ontdooi het varken, kruid het varken, steek de grill aan, spuit of dweil het varken terwijl het kookt, controleer de temperatuur, rust, snij en eet!

Speenvarken - Klaar

Dus, ben je klaar om de uitdaging van een speenvarken aan te gaan? Als, D’Artagnan heeft u gedekt!

Laat ons weten hoe het ging Aan Facebook, Twitter, Redditof Instagram!


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart