Steakhouse Surf en Turf – Barbecuebible.com

RundvleesHet is tijd om te proeven en verslag uit te brengen over een andere heerlijke steak van Heilige Graal Steak. Ik hoop dat je de kans hebt gehad om een ​​van de vele steaks te proberen waarover ik heb gerapporteerd van deze vooraanstaande vleesleverancier. Heilige Graal Steak. Als je er nog geen hebt geprobeerd, denk ik dat dit er een is die je inspireert!

Laat me je voorstellen aan de Tajima Amerikaanse Wagyu New York Strip steak. De stripsteak komt van de korte lendenen van de koe die zich achter het ribgedeelte en voor het dijgedeelte bevindt.

De Tajima American Wagyu New York strip steak is een snit voor diegenen die een ervaring willen die tussen A4 en A5 Japanse Wagyu valt. Het is ongeveer 7 tot 8 op de Japanse marmerschaal, wat veel nauwkeuriger is dan Prime, Choice, enz. De stripsteak woog 16 ons en was ongeveer anderhalve centimeter dik! Ik kon niet wachten om het te proberen.

Om de ultieme steakhouse-surf en turf te creëren, stuurde Holy Grail me er ook twee Nieuw-Zeelandse zalmfilets met huid. Zoetwaterzalm wordt beschouwd als een van de superfoods van de natuur. De Nieuw-Zeelandse zalm is rijk aan gezonde omega-3 vetzuren, heeft een uitgebalanceerd vetgehalte en is vrij van antibiotica, vaccins en pesticiden.

Heilige Graal Steak Aanbieding!

Ontvang 20% ​​kortingsboncode: BARBECUEBIBLE

Nu kopen! »

Als je mijn blog leest, “Tweemaal gerookte zalm op een bagel,” je weet al hoe ik over de zalm denk…het is heerlijk!

Het Steakhouse Surf & Turf voorbereiden

Ik bestelde een tweede Tajima American Wagyu New York-stripsteak en een tweede pak Nieuw-Zeelandse zalmfilets sinds mijn vrouw en ik vrienden hadden uitgenodigd om met ons mee te gaan voor het surf- en turfdiner. Op basis van onze eerdere ervaringen met de steak en zalm van Holy Grail wisten we dat dit een diner zou zijn dat het delen waard zou zijn.

Ik wilde de biefstuk en de zalm kruiden en koken zonder de natuurlijke smaak van elk te verstoren. Ik wilde er ook geen overheersende smaakmakers of marinades aan toevoegen. Ik besloot de strip steak en zalm te koken boven een houtskoolvuur met stukjes hout om een ​​subtiel rokerig aroma te creëren zonder de ware smaak van de strip steak en zalm te maskeren.

Surf en Turf

Om de stripsteak te bereiden, heb ik hem geverfd met olijfolie en eenvoudig op smaak gebracht met koosjer zout en versgemalen peper. Ik maalde hele peperkorrels in een kruidenmolen en hield de stukjes peper groot. De grote zoutkristallen en de zwarte peper zouden de biefstuk helpen om een ​​korst te ontwikkelen tijdens het koken. De zalm werd licht ingesmeerd met olijfolie, gekruid met koosjer zout, versgemalen peper en vervolgens gegarneerd met citroenschil en dille, klassieke smaakmakers voor zalm.

Surf en Turf

De Steakhouse Surf & Turf koken

Vanwege de dikte van de steaks, besloot ik de stripsteaks omgekeerd dicht te schroeien, zodat ze gelijkmatig gaar zouden worden. Ik heb mijn Big Green Egg XL (BGE) ingesteld voor indirect grillen, drie houtblokken toegevoegd en verwarmd tot 250 graden. De stripsteaks werden 25 minuten gerookt en bereikten een temperatuur van 100 graden.

Achterwaarts zoeken

Ik heb de BGE-grill ingesteld om te roken en de temperatuur verhoogd tot 400 graden om de zalm te koken. De zalm kookte over de deflectorplaat (indirect) terwijl de steaks rustten. Terwijl de zalm kookte, spritzeerde ik hem met een combinatie van citroensap en witte wijn.

Zalm

De zalm is 20 minuten gekookt. Ik heb toen een van de halvemaanvormige deflectorplaten verwijderd, zodat ik de steaks kon grillen terwijl de zalm klaar was met koken. Ik heb de zalm kort gekookt op de directe hitte om de zalmhuid krokant te maken.

Zalm boven vuur

De strip steaks gekookt gedurende 2 minuten. Daarna heb ik elke steak een kwartslag gedraaid en nog 2 minuten gekookt. Ik herhaalde het proces aan de andere kant. Ik streefde naar een interne temperatuur van 125 tot 130 graden op mijn instant-read vleesthermometer.

Schroeiende Steaks

Sommige steakhouses maken hun steaks af in een pan en bedruipen ze met gesmolten boter, gekruid met knoflook en verse kruiden. Om bij het steakhouse-thema te blijven, maakte ik een knoflook-tijmboter om op de steaks te smelten terwijl ze rustten.

Door de kruiden en de hoge hitte van de houtskoolgrill kreeg de stripsteak een krokant korstje. Toen de biefstuk werd gesneden, kon ik zien dat hij gelijkmatig gaar was dankzij de omgekeerde aanbraammethode. De Wagyu strip steak had een heerlijk mondgevoel door de marmering. Mijn zus noemde het “smelt in je mond” mals. Ik heb genoten van het contrast in texturen gecreëerd door de knapperige verkoolde buitenkant en de zachte binnenkant van de biefstuk. Het had het niet nodig, maar de tijm en knoflookboter voegden een ander niveau van smaak toe. Iedereen aan tafel werd stil met hun eerste hap biefstuk, en toen begonnen de ooh’s en ahh’s en superlatieven. De steak kreeg ook een subtiele rooksmaak.

Surf en Turf - Klaar!

De zalmhuid krokant door de hoge hitte van de grill. En ja, ik eet de knapperige schil. Verwijder het voor het serveren als je geen fan bent. De citroen en dille versterkten de versheid van de zalm. Om de zalm af te maken, heb ik het sap van gegrilde citroenen over de bovenkant van elke filet geperst. Als je aarzelde om zalm te proberen, is dit de zalm om te proberen. Elke hap zalm was vers, licht en heerlijk naast de vlezige en sappige biefstuk.

Om een ​​echte steakhouse-ervaring te creëren, bereidde ik een risotto met citroen en gegrilde asperges voor bij biefstuk en zalm. De citroen en gegrilde asperges balanceren de rijkdom van de risotto.

Ik weet niet zeker of het delen van mijn surf- en turfverhaal echt verklaart hoe heerlijk de biefstuk en zalm waren. Maar ik hoop dat mijn account je motiveert om je eigen surf & turf diner samen te stellen met de Tajima American Wagyu New York strip steak en de Nieuw-Zeelandse zalm. Je zou het zelf moeten ervaren.

Hoe maak je surf en turf? Laat het ons weten op Facebook, Twitter, Redditof Instagram!


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rotisserie-Ongedwongen.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart